Bozkırlılar Derneği

Bozkırlılar Yöresel Günlerde Zeytinburnu'nu Salladı

Bozkırlılar Yöresel Günlerde Zeytinburnunu Salladı

Zeytinburnu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen bu yıl 10. su düzenlenen Yöresel Günler etkinliğinde; her yıl olduğu gibi bu yılda Bozkırlı hemşehrilerimiz imzasını attı. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezini hınca hınç dolduran Bozkırlılar gecenin startını 58. Bulvar Caddesinden verdiler. Türk Bayrağı, Bozkır Sancağı, Semazen, Nasrettin Hoca, Kaşık Ekibi eşliğinde birlikte Protokol Zeytinburnulara Mevlana şekeri dağıtarak kortej eşliğinde yürüyerek Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezine giriş yaptılar.

Gece Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Kürsüye ilk olarak Zeytinburnu Konya Bozkırlılar Dernek Başkanı Av. Mustafa Göksu çıktı. Başkan salondaki kalabalığa atıfta bulanarak: “İşte Bozkır birlikteliği budur” dedi. Salonu hınca hınç dolduran tüm hemşerilerine teşekkür etti.


Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın: “Yöresel Günlerin asıl amacının ‘Gel, ne olursan ol yine gel’ diyerek Mevlana’nın bu sözün bileşkesi olduğunu söyledi. İşte Bizlerde Zeytinburnu Belediyesi olarak 10 yıldır Yöresel Günler olarak bu kardeşlik çağrısını yapıyoruz dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyadan insanları barındıran Zeytinburnu, bu özelliği ile adeta hem Türkiye’nin hem de Türk dünyasının minyatürü gibi. İşte bu noktadan hareketle de Zeytinburnu Belediyesi, farklı kültürleri düzenlediği bir etkinlik ile aynı çatı altında buluşturduklarından bahsetti. Eğer sizler olmasaydınız biz bu tür güzel organizasyonları yapamazdık. Bizler sizlerden aldığımız paralarla bunları gerçekleştiriyoruz. Allah Zeytinburnu halkına daha fazla versin" diyerek konuşmasını tamamladı.


MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise konuşmasında; Konyalıların Bozkırlıların birlikteliğinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Milletvekili Kalaycı, bu salon gösteriyor ki Zeytinburnu’nda Bozkırlılar et ve tırnak gibi bir bütün olmuşlardır. Sizlere bu imkanı veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Bey’e ve her daim Konya Bozkırlıların yanında yer alan Zeytinburnu'muzun başarılı işadamı Yahya Dediş'e, Gazeteci Mehmet Ceylan’ın gazetemiz Bozkır Postasında çıkan köşesinde “Bozkır Ağlıyor” adlı yazıdan alıntılar yaparak yazıdan dolayı teşekkür etti.


Coşkulu Bozkırlılar Gecesine, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Tapkan, Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver, CHP İlçe Başkanı Metin Doğan, MHP İlçe Başkanı Fethi Ahmet Alparslan, İşadamı ve Selvispor Kulüp Başkanı Yahya Dediş, KONSİYAD Başkanı Abdullah Başçı, Zeytinburnu Mahalle Muhtarları, Beştelsiz Kulüp Başkanı Naci Sert, Meclis, Konyalı Sanatçı Eda, Zeytinburnu Yöresel Dernek Başkanları ve çok sayıda Konya ve Bozkırlı katıldı.


Zeytinburnu Konya Bozkırlılar Derneği Yönetim Başkanı Av. Mustafa Göksu, Yönetim Kurulu: Mehmet Güven, Hasan Ciğerci, Recep Dinç, Mehmet Ali Yılmaz, Alican Karakuş, Mustafa Aydın, Ahmet Ilgaz, Hasan Geyik, Abdullah Yüksel, Harun Topçu, Veysel Ceran, Mehmet Ceylan, Nuri Kırboğan, Bahadır Şahin, Mustafa Yavuz, Ali Kartal tam kadro katıldılar.


Gecede Mevleviler özel bir semah gösterisi yaptı. Bozkır Yöresine ait Konya Bozkır Folklor ve Kaşık Ekibi Show yaptı. Halk Gecenin geç saatlerine kadar yöresel sanatçılar Mehmet Kıssal Orkestrası ve Niyazi Coşkun sahne aldı. 


Gecenin sonunda Zeytinburnu Konya Bozkırılar Derneği Başkanı Av. Mustafa Göksu, Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş’e, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir’e ve Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar’a gecenin anısına birer teşekkür plaketi takdim etti.

 

08 Ekim 2013
2545 kez okundu.