Bozkırlılar Derneği

Yöresel Günlerde Bozkırlılar Gecesi

Yöresel Günlerde Bozkırlılar Gecesi

Zeytinburnu Belediyesi organize edilen bu yıl 11. si düzenlen Yöresel Günlerde , 19 Ekim 2014 Pazar akşamı, Yöresel Günler’de İç Anadolu gecesiydi. Önce Bozkır ekibi sahneye çıktı. İç Anadolu’ya has halk oyunlarıyla meydanı dolduran vatandaşlar keyifli dakikalar geçirdi.

Ardından ünlü sanatçı Sami Çelik sahneye çıktı. Sami Çelik’in Neşet Ertaş’ın türkülerini de söylediği konserinde vatandaşlar kah yerinde duramadı, kah duygulu anlar yaşadı. Çelik’in özellikle anneler için okuduğu şiir, herkesi duygulandırdı.


Sami Çelik’in konserinin ardından Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın sahneye çıktı. Başkan Murat Aydın, konuşmasında Zeytinburnu Meydanı’nı “Gönüllerin birleştiği nokta” olarak nitelendirdi ve “81 vilayet burada. Rumeli, Doğu Türkistan, Afganistan burada. Ülkenin birlik ve beraberliğine Zeytinburnu’ndan katkı veriyoruz” şeklinde konuştu.


Başkan Murat Aydın, konuşmasının ardından meydana kurulan ve İç Anadolu’nun muhteşem mutfağından örnekler bulunan stantları gezdi, Anadolu’dan gelen ürünleri inceledi.
Sami Çelik’in ardındansa, Zeytinburnulular Ankaralı Yasemin’in şarkılarıyla eğlendi.

06 Aralık 2014
2310 kez okundu.